Selecteer een pagina

Quiet Drechtsteden

7 mei 2024 | Projecten

Over Quiet Drechtsteden

De Quiet Drechtsteden community die zich inzet om armoede binnen de Drechtsteden te verzachten. Hoe? Kort gezegd: door samen met lokale ondernemers (onze geweldige sponsors!) gratis producten en diensten aan te bieden zoals bijvoorbeeld een diner, een kappersbeurt, kinderfeestje of een fietsreparatie.

Dit zijn misschien geen eerste levensbehoeften, maar ze zijn wel cruciaal om het isolement te doorbreken en eigenwaarde te versterken. Naast initiatieven zoals de Voedselbank en Stichting Geef ’t Dordt die zich richten op de basisbehoeften, vullen wij aan door kleur te brengen in het dagelijks leven van mensen in armoede en laten we hen meedraaien in de maatschappij zoals ieder ander.

De impact die we maken

Soms zijn het de kleine dingen die het grootste verschil maken. Een bezoek aan de kapper, een kop koffie in de stad, het vieren van een kinderverjaardag, of een dagje uit naar het museum. Deze ervaringen breken het isolement en boosten het zelfvertrouwen van onze doelgroep, onze members. Juist deze kleine dingen zijn het eerste stapje naar het aanpakken en invloed uitoefenen op hun huidige situatie.

Je kunt ons volgen op Instagram, Facebook én LinkedIn om op de hoogte te blijven van de impact die we maken.